Eersel, Perle der Kempen

Dörfer: Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre

De vakanties zijn voor de meesten van ons voorbij

Beste inwoners van de gemeente Eersel,
 De vakanties zijn voor de meesten van ons voorbij. Ik hoop van harte dat u de batterij heeft kunnen opladen. Inmiddels zijn de scholen begonnen en op het werk wordt het weer drukker. Sommigen kunnen thuis werken maar voor veel beroepen begeven we ons toch weer onder de mensen. Corona is echter nog steeds onder ons. Het aantal besmettingen in onze gemeente is redelijk beperkt, maar loopt gestaag op de laatste tijd. Met de herfst breekt er ook weer een onzekere tijd aan. We zullen weer meer binnen zijn en weten niet wat daarvan de gevolgen zullen zijn. Voorzichtigheid blijft geboden.
 De meningen over de aanpak van corona worden scherper. De één vindt de maatregelen niet zo nodig en de ander vindt ze niet streng genoeg. Ik doe een beroep op iedereen om de verantwoordelijkheid te blijven nemen voor jezelf en je omgeving. Blijf nadenken over je eigen aandeel in de corona-aanpak. Dan gaat het ons lukken om een leefbare en veilige gemeente te houden. Houd rekening met elkaar en pas je gedrag aan op de situatie. Ik wandel en fiets graag in onze gemeente en ik vind dat we ons in het algemeen goed aan de regels houden. Gelukkig maar want geen enkele BOA of politieagent legt graag een coronaboete op.
 Laten we met elkaar in gesprek blijven en samenwerken zodat wij het virus onder controle houden. Dan komt er ook weer tijd en ruimte voor mooie initiatieven en nieuwe plannen. Ik hoop u eens tegen te komen in onze mooie natuur. Op anderhalve meter afstand natuurlijk!

 Burgemeester Wim Wouters
 

Eersel

Entdecken Sie die schönen Orte in Eersel!