Cees van Woerkum: Een Eersels kind in de jaren '50

Evenementen
Hoe was het om een Eersels kind - in dit geval een jongen - te zijn in de jaren vijftig? Was dat een saaie, grijze tijd, zonder televisie of veel vertier? Cees van Woerkum, in Eersel opgegroeid, weet dat er juist van alles te beleven viel. Hij schreef er het boek ‘Mijn kinderjaren’ over. Eersel was in die tijd anders dan nu. Zo had je in het dorp allerlei open veldjes en was ook de wijde omgeving van Eersel een eindeloos speelterrein. De wereld lag aan je voeten. Je was een vrije vogel, onbespied, vrij om te kiezen met wie je omging, waar je was, wat je deed. Samen maakte je de dagen spannend. Saai was het nooit. Eersel: een bron van de beste herinneringen.

Cees van Woerkum
Cees van Woerkum is geboren in 1947 in Eersel. Hij kende een gelukkige jeugd waar hij intense herinneringen aan heeft.
Hij studeerde sociologie in Nijmegen en werkte van 1971 tot 2011 in Wageningen, vanaf 1989 als hoogleraar Communicatiewetenschap. Communicatie blijft hem bezig houden maar hij schrijft even graag over andere onderwerpen zoals zijn fietsreizen of over contact met de natuur. Op dit moment doet hij onderzoek naar de Mariadevotie in Brabant.

Wachtlijst

Deze lezing is volgeboekt. Wilt u deze lezing bijwonen, dan kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen. Stuur hiervoor een mail naar eersel@bibliotheekdekempen.nl
o.v.v. Een Eersels kind in de jaren '50, met daarin uw naam en met hoeveel personen u de lezing wilt bijwonen.
De wachtlijst biedt geen garantie op een ticket.